06.webBlad.info
Onmisbare informatie over mobiele telefonie

Meest bekeken
>Islamitisch mobieltje
>Mobieltje op zonne-energie
>UMTS-zendmasten in het nauw


Recente artikelen
>Mobiele teksttelefoon voor doven en slechthorenden
>Islamitisch mobieltje
>GSM tijdens vakantie voor het grijpen
>Mobiel bellen buitenland kan stuk goedkoper
>UMTS-zendmasten in het nauw
>Telefonie over het Internet
>Straling mobiele telefonie
Alle artikelen


Bedrijven besteden te veel aan mobiele telefonie

Nederlandse bedrijven hebben geen controle over mobiele telefonie. Dit concludeert Ezwim, autoriteit in Nederland op het gebied van beheerservices voor telecomdiensten en telefoonparken. Het bedrijf analyseerde bij vijftig van de grootste organisaties in Nederland (waaronder multinationals en overheidsinstellingen) de mobiele telefoniekosten. Slechts 5% van de bedrijven beheert mobiele telefonie op een verantwoorde manier. 85% van de werknemers met een zakelijke mobiele telefoon heeft nog nooit een rekening gezien. Slechts 3% krijgt regelmatig de rekening te zien en de overige 12% zeer sporadisch. Dit gebrek aan management en inzicht zorgt volgens Ezwim voor onnodig hoge kosten voor mobiele telefonie bij Nederlandse organisaties.

Erik Jan Keijzer, CEO van Ezwim: "Het is merkwaardig dat bedrijven accepteren dat er geen controle is over mobiele telefonie en dat de kosten van mobiele telefonie als een gegeven beschouwd worden. Zeker als men zich de bedragen realiseert waar het om gaat. Iedere maand is het weer een verrassing hoe hoog de rekening zal zijn. Men heeft totaal geen zicht op het aantal abonnementen, de handsets, het gebruik, misbruik, excessief gebruik, wie verantwoordelijk is voor de kosten, of de juiste tarieven in rekening gebracht worden en of medewerkers niet onterecht een telefoon hebben. Bovendien ontbreekt het medewerkers én managers volledig aan kostenbewustzijn."

Druk op de knop

Een mobiele telefoon van de zaak is gemeengoed geworden. De afgelopen 10 jaar zijn enkele miljoenen mobiele abonnementen door het bedrijfsleven afgesloten, met als gevolg dat Nederlandse bedrijven honderden miljoenen aan mobiele telefonie spenderen. De introductie van nieuwe mobiele datadiensten en de opmars van mobiele telefoons met camera zullen deze kosten verder laten stijgen. Het Nederlandse Ezwim heeft met succes een dienst ontwikkeld waarmee bedrijven weer grip krijgen op de mobieltjes die in het bedrijf gebruikt worden. Met één druk op de knop worden kosten volledig inzichtelijk en daarmee beheersbaar gemaakt. De klanten van Ezwim beheren gezamenlijk al meer dan 125.000 zakelijke mobiele telefoons met dit systeem. Zij besparen daarmee zo’n 10 tot 40% op de gebruikskosten en 40 tot 60% op de indirecte kosten.
Ezwim helpt bedrijven om controle krijgen over mobiele telefonie. Erik Jan Keijzer: "De privacy blijft met ons systeem gewaarborgd, alleen is wel in één oogopslag te zien voor hoeveel medewerkers per maand 'verbellen'. Veel werknemers hebben absoluut geen benul van hun belgedrag en de praktijk wijst uit dat ze het als prettig ervaren om daar inzicht in te krijgen. Een groot deel van de besparingen wordt dan ook gerealiseerd doordat medewerkers veel bewuster met hun mobiele telefoon omgaan zodra ze regelmatig inzicht krijgen in de belkosten."


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats