06.webBlad.info
Onmisbare informatie over mobiele telefonie

Meest bekeken
>Islamitisch mobieltje
>Mobieltje op zonne-energie
>UMTS-zendmasten in het nauw


Recente artikelen
>Mobiele teksttelefoon voor doven en slechthorenden
>Islamitisch mobieltje
>GSM tijdens vakantie voor het grijpen
>Mobiel bellen buitenland kan stuk goedkoper
>UMTS-zendmasten in het nauw
>Telefonie over het Internet
>Straling mobiele telefonie
Alle artikelen


Kijkwijzer nu ook op de mobiele telefoon

Vanaf april 2005 passen de vijf mobiele operators in Nederland Kijkwijzer toe op beelden en informatie die op mobiele telefoons kunnen worden ontvangen. Voorlopig gaat het alleen om erotische beelden die het bekende Kijkwijzer-advies krijgen. Zodra de gebruiker van een mobieltje erotisch getinte beelden opzoekt, verschijnt het Kijkwijzer-pictogram met het bijbehorende leeftijdsadvies.

KPN Mobile, Orange, Telfort, T-Mobile en Vodafone hebben hierover een contract getekend met het NICAM, de organisatie achter Kijkwijzer. De vijf operators en het NICAM zien dit als een belangrijke stap in het goed voorlichten en vooraf aangeven welke informatie de mobiele gebruiker te zien krijgt. Door nieuwe diensten en technologieën zoals UMTS kunnen gebruikers van een mobieltje tegenwoordig naast bellen en sms-en ook foto’s en video’s bekijken via de mobiele portals van de operators. Om de dienstverlening naar klanten verder te verbeteren en hen in staat te stellen om vooraf te zien wat voor beelden ze gaan zien sluiten de mobiele operators zich aan bij de bekende Kijkwijzer van het NICAM. De toepassing van Kijkwijzer voor erotische informatie is bedoeld als een eerste stap. De mobiele operators en het NICAM hebben de intentie om de toepassing van Kijkwijzer verder uit te breiden.

Over Kijkwijzer

Kijkwijzer geeft aan of televisieprogramma’s – maar ook bioscoopfilms, video’s/DVD’s en nu dus ook informatie via de mobiele telefoon – beelden bevatten die niet geschikt zijn voor kinderen tot een bepaalde leeftijd. Met pictogrammen laat Kijkwijzer zien wat de belangrijkste reden voor die waarschuwing is, zoals geweld, seks of enge beelden. Kijkwijzer is wereldwijd het enige systeem dat consumenten op uniforme wijze voorlicht voor bijna alle typen audiovisuele media. Voor games wordt in Nederland het pan-Europese PEGI-systeem toegepast, dat eveneens gemodelleerd is naar Kijkwijzer.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats