06.webBlad.info
Onmisbare informatie over mobiele telefonie

Meest bekeken
>Islamitisch mobieltje
>Mobieltje op zonne-energie
>UMTS-zendmasten in het nauw


Recente artikelen
>Islamitisch mobieltje
>GSM tijdens vakantie voor het grijpen
>Mobiel bellen buitenland kan stuk goedkoper
>UMTS-zendmasten in het nauw
>Telefonie over het Internet
>Straling mobiele telefonie
>Kijkwijzer nu ook op de mobiele telefoon
Alle artikelen


Mobiele teksttelefoon voor doven en slechthorenden

De mobiele telefoon heeft een belangrijke plek ingenomen in het dagelijks leven. Overal en altijd mobiel kunnen communiceren wordt door velen als nuttig en plezierig ervaren. Binnenkort kunnen doven en slechthorenden kennis maken met alle voordelen van mobiele communicatie dankzij een unieke samenwerking tussen KPN, AnnieS en TNO.

Het uitgangspunt van de mobiele teksttelefoon is dat onmiddelijke en letter voor letter communicatie het dichtst bij een gesprek komt.  Deze manier van communiceren heet Talk by Text. Dit zijn eigenschappen die in de traditionele teksttelefoon reeds aanwezig zijn.

AnnieS zorgt er nu voor, dat deze vorm van communicatie mogelijk is tussen teksttelefoons, personal computers en de Blackberry. De Blackberry is een draadloos, mobiel apparaatje waarmee je kunt sms'en, emailen, je agenda en contactgegevens bijhouden en nog veel meer. Bovendien kun je er straks dus mobiel mee teksttelefoneren!

De ontwikkeling van de mobiele teksttelefoon in samenwerking met TNO is goed verlopen. Het heeft wel langer geduurd dan in eerste instantie verwacht was. Dit komt, omdat de mobiele teksttelefoons en de verbindingen met bestaande teksttelefoons en het internet een technisch zeer ingewikkeld geheel vormen. Gelukkig is TNO samen met AnnieS instaat geweest om de technische moeilijkheden op te lossen zodat de mobiele teksttelefoon wanneer de gebruikerstest in Oktober goed verloopt tegen het einde van dit jaar voor iedereen beschikbaar zal zijn.

Vele mensen hebben hun interesse voor deelname aan de gebruikerstest getoond en hebben zich hiervoor aangemeld. Het aantal aanmeldingen is veel groter dan het aantal beschikbare test toestellen. Om een goed beeld te krijgen van de kwaliteiten van de mobiele teksttelefoon is het nodig, dat de deelnemers aan de test alle mogelijke verschillende gebruikers vertegenwoordigen. AnnieS zal daarom een selectie maken uit de mensen die zich aangemeld hebben. Zodra alle details van de gebruikerstest bekend zijn, gaat AnnieS uitnodigingen versturen.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats