06.webBlad.info
Onmisbare informatie over mobiele telefonie

Meest bekeken
>Islamitisch mobieltje
>Mobieltje op zonne-energie
>UMTS-zendmasten in het nauw


Recente artikelen
>Mobiele teksttelefoon voor doven en slechthorenden
>Islamitisch mobieltje
>GSM tijdens vakantie voor het grijpen
>Mobiel bellen buitenland kan stuk goedkoper
>UMTS-zendmasten in het nauw
>Telefonie over het Internet
>Straling mobiele telefonie
Alle artikelen


Trojaanse paarden infecteren mobiele telefoons

Trend Micro signaleerde in het eerste kwartaal van 2005 een groeiend aantal mobiele malware. De gevonden malware kan zelfs tegelijkertijd mobiele telefoons en computers infecteren. Het onderzoek toont verder aan dat mobiele bedreigingen niet alleen in technologie en infectiebereik toenemen, maar dat de meeste gebruikers moeite hebben de infecties weer te verwijderen.

Vergeleken met CABIR A. - de eerste malware voor mobiele telefoons - in juni 2004, is malware de laatste maanden in snel tempo meegegroeid met nieuwe trends in technologie. Nieuwe vormen van mobiele malware hebben tot op heden geresulteerd in het falen van telefoonbestanden, contactlijsten, berichten en foto's, en in sommige gevallen zelfs van basis-telefoonfuncties. De ontwikkeling wijst er volgens Trend Micro echter op, dat het stelen van gegevens een mogelijk volgend doel is.

Antivirussoftware

Onlangs verscheen op websites met gratis downloads het eerste mobiele Trojaanse paard, DREVER, dat antivirussoftware uitschakelt. Fabrikanten van mobiele telefoons bieden momenteel hersteldiensten voor telefoonfuncties, maar diensten om Trojaanse paarden te verwijderen, worden nog niet aangeboden. Volgens Trend Micro neemt daardoor het bedreigingsrisico voor telefoons zonder antivirussoftware met de dag toe, met name voor Bluetooth-modellen. Het onderzoek demonstreert daarmee dat aanvallen zich gaan richten op het draadloze netwerk.
"De verschijning van het eerste mobiele Trojaanse paard dat antivirussoftware uitschakelt, is een waarschuwing dat mobiele virussen steeds krachtiger worden en een risico vormen voor een groot aantal gebruikers. Deze zogenaamde retrovirussen die antivirusapplicaties uitschakelen, verschuiven het antivirusslagveld van computers naar mobiele telefoons", zegt Luc Eeckelaert, Business Unit Manager Benelux bij Trend Micro.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats