06.webBlad.info
Onmisbare informatie over mobiele telefonie

Meest bekeken
>Islamitisch mobieltje
>Mobieltje op zonne-energie
>UMTS-zendmasten in het nauw


Recente artikelen
>Mobiele teksttelefoon voor doven en slechthorenden
>Islamitisch mobieltje
>GSM tijdens vakantie voor het grijpen
>UMTS-zendmasten in het nauw
>Telefonie over het Internet
>Straling mobiele telefonie
>Kijkwijzer nu ook op de mobiele telefoon
Alle artikelen


Mobiel bellen buitenland kan stuk goedkoper

Mobiel bellen kan in het buitenland een stuk goedkoper door gebruik te maken van een pre-paid telefoonkaart van het land van bestemming. Die kan sinds voorjaar 2005 worden aangeschaft via www.Sim-ple.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar voor Griekenland, Italië, Oostenrijk, Portugal, Spanje en Spaanse eilanden en Turkije. Favoriete vakantielanden als Frankrijk, België en Duitsland ontbreken op de lijst.

Ook de politiek lijkt in de gaten te krijgen dat mobiel bellen in het buitenland schrikbarend duur is en kamerlid Martijn van Dam van de PvdA trekt nu aan de bel met de noodkreet: “Bellen in het buitenland moet goedkoper”. Zo één, twee, drie zullen de telecom-operators de lucratieve roaming inkomsten echter niet opgeven. Goedkoop mobiel bellen in het buitenland kan evenwel nu al dankzij de Nederlandse onderneming SIM-ple.

Voor bellen en gebeld worden in het buitenland is de écht allergoedkoopste oplossing het aanschaffen van een lokale prepaid simkaart met een bijbehorend lokaal nummer. Vanaf deze zomer kunnen vakantiegangers via www.simple.nl een prepaid telefoonkaart voor het land van bestemming aanschaffen, voordat zij op vakantie gaan. Zo kunnen ze tot wel 70% op hun telefoonkosten besparen.

Vakantiegangers die gebruik maken van www.simple.nl hebben te maken met een aantal voordelen:

• Gebeld worden is gratis
• Lokaal bellen kan tegen lokaal tarief
• Internationaal bellen kan tegen een normaal internationaal tarief
• De vakantieganger weet vóór vertrek het telefoonnummer waarop hij tijdens de reis bereikbaar is

Buitenlandse sim-kaart

Nederlanders kunnen nu de lokale kaarten van diverse Europese landen eenvoudig aanschaffen via www.simple.nl en krijgen deze per post thuisbezorgd, voordat ze met vakantie gaan. Op deze manier kunnen zij tijdig hun tijdelijke vakantienummer doorgeven aan vrienden en familie en zijn ze altijd bereikbaar. Bij het pakket dat de vakantieganger van Sim-ple krijgt opgestuurd treft men naast de betreffende buitenlandse simkaart een handig opbergdoosje voor de Nederlandse simkaart een duidelijke Nederlandstalige handleiding.

Rekenvoorbeelden

Op de website www.simple.nl staan een aantal rekenvoorbeelden vermeld. Hierin wordt duidelijk dat het bellen met de Nederlandse mobiel in het buitenland inderdaad nog steeds onnodig duur is en dat daar een hele simpele oplossing voor is. Wie met zijn mobiele telefoon belt in het buitenland, belt altijd via de Nederlandse provider. Die ‘omweg’ via de Nederlandse provider maakt bellen in het buitenland onnodig duur. Soms kost een belminuut wel tien maal zoveel als thuis! Sim-ple kiest voor de kortste weg. Eenvoudig, door de Nederlandse Sim-kaart tijdelijk door een lokale buitenlandse te vervangen.

Heel Sim-ple

Via Sim-ple kunnen Nederlanders met hun eigen mobiele telefoon voordelig bellen in het buitenland. Het enige wat ze hoeven te doen is de SIM-kaart in hun toestel tijdelijk vervangen door de kaart van Sim-ple. Die kaart kunnen ze tot vlak voor hun vertrek naar het buitenland bestellen via www.simple.nl. Vanaf deze zomer (nu dus) zijn er kaarten verkrijgbaar voor Oostenrijk, Griekenland en Italië. Portugal en Spanje volgen de komende weken en daarna zullen kaarten van andere Europese landen aan het aanbod worden toegevoegd.

Bestellen makkelijk

Ook makkelijk: het bestellen van een telefoonkaart van Sim-ple. Dat kan direct via www.simple.nl. Sim-ple rekent de klant daarbij meteen voor hoeveel hij ongeveer kan besparen. Zo weet de klant waar hij aan toe is. Na betaling krijgt de klant binnen een week het Sim-ple-pakket in de bus. Dat bestaat uit de telefoonkaart voor het land van bestemming, een heldere gebruiksaanwijzing in het Nederlands en een handige SIM-kaarthouder voor het veilig opbergen van de Nederlandse SIM-kaart. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 44,95.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats