06.webBlad.info
Onmisbare informatie over mobiele telefonie

Meest bekeken
>Islamitisch mobieltje
>Mobieltje op zonne-energie
>UMTS-zendmasten in het nauw


Recente artikelen
>Mobiele teksttelefoon voor doven en slechthorenden
>Islamitisch mobieltje
>GSM tijdens vakantie voor het grijpen
>Mobiel bellen buitenland kan stuk goedkoper
>UMTS-zendmasten in het nauw
>Straling mobiele telefonie
>Kijkwijzer nu ook op de mobiele telefoon
Alle artikelen


Telefonie over het Internet

Trendwatchers verwachten dat 2005 het jaar van de internettelefonie gaat worden. Diverse internetaanbieders en kabelbedrijven zetten hun eerste stappen op het telefoniepad.

Al in de dagen dat de internetbomen nog tot in de hemel groeiden werd erover gesproken: telefoneren via het Internet. Diverse internetaanbieders – zoals Scarlet en Tiscali – richten zich momenteel op internettelefonie. Ook kabelbedrijven zetten in op het zogeheten 'Triple Play', ofwel het aanbieden van televisie, Internet én telefonie over dezelfde verbinding. Dat hiervoor een breedbandverbinding nodig is moge duidelijk zijn. Welke ontwikkelingen de toekomst nog meer zal brengen is nu nog niet te zeggen, maar een ding is zeker: de dagen, waarin bellen met het buitenland gepaard ging met torenhoge tarieven, zijn voorgoed voorbij! Adsl-abonnees van Tiscali kunnen zich al abonneren op de telefoniedienst van de provider. Daarmee kunnen ze gratis bellen naar andere gebruikers van Tiscali Telefonie. Voor het bellen naar nummers in het buitenland, servicenummers en mobiele telefoons worden wel verschillende tarieven gerekend. Tiscali is de zoveelste provider op rij die zijn internetdiensten uitbreidt met telefonie. Onlangs kwamen onder meer Wanadoo en Solcon met soortgelijke diensten.

Skype

Er zijn al leveranciers die telefoontoestellen aanbieden die u op de USB-poort van de computer aansluit. Deze toestellen 'begrijpen' Skype. Skype is één van de opties voor internettelefonie. Met het programma Skype kan men vanaf de pc bellen naar 'normale' telefoonnummers. Dus u belt met een min of meer normaal telefoontoestel via uw pc naar iemand anders, die al dan niet een Skype-account of een gewone telefoonaansluiting heeft. Siemens Mobile introduceerde onlangs bijvoorbeeld de Gigaset M34 USB PC-adapter. ‘We introduceren de Siemens Gigaset-oplossing voor Internettelefonie om consumenten te laten profiteren van goedkopere of zelfs kosteloze diensten voor Internettelefonie en -messaging. De Internetgebruikers met een ADSL of Kabel verbinding kunnen van deze dienst optimaal gebruik maken. We zijn blij dat we hier samen met Skype een oplossing voor hebben kunnen ontwikkelen’, aldus Kees Smaling, directeur van Siemens Mobile in Nederland.

Voordelen

'Wij verwachten dat over een paar jaar iedereen via internet belt, omdat het goedkoper is, en omdat het veel meer mogelijkheden biedt. Maar er is geen enkele reden waarom consumenten niet nu al van die voordelen zouden profiteren, al is het bijvoorbeeld alleen maar om de kosten van hun KPN-abonnement uit te sparen.' aldus directeur Alexander Blom van Budget Phone Company. Budget Phone Company komt met het belpakket Talkin'2Ya op de Nederlandse markt: een compleet telefoniepakket voor internet. Blom: 'Het pakket is gebaseerd op de laatste open source software, waardoor direct ook internetbellers over de hele wereld gratis bereikbaar zijn. Omdat het belpakket inclusief telefoonnummer en voicemail is, hebben bijvoorbeeld jongeren die nu thuis de telefoon met anderen delen er met Talkin'2Ya meteen een volwaardige telefoon-aansluiting bij.’

Kabelbedrijven

Ook kabelbedrijven roeren zich. Casema zet bijvoorbeeld de frontale aanval in op de KPN. 'Wij hebben bewust wat meer tijd genomen voor de introductie van digitale telefonie', vertelt Jos Molenkamp, algemeen directeur van Casema. 'Wij wilden namelijk de meest moderne apparatuur hebben zodat we een betrouwbare en niet af te luisteren verbinding kunnen garanderen en ook in de toekomst nog tal van nieuwe diensten kunnen aanbieden. Een van die diensten is bijvoorbeeld beeldtelefonie, daar starten wij in november van dit jaar mee. Bovendien moeten klanten eenvoudig en snel naar ons kunnen overstappen.’ Concreet biedt Casema de inwoners van Soest die een standaard RTV-pakket hebben vanaf 17 mei 2005 digitale radio, digitale televisie, breedband internet en digitale telefonie aan. Bij het telefonieabonnement zijn standaard onder andere de volgende diensten gratis inbegrepen: voicemail en het beluisteren daarvan, nummerweergave, wisselgesprek en ongewenste nummers blokkeren. Andere – niet gratis - diensten zoals beeldtelefonie komen in de loop van het jaar beschikbaar. De introductie van Casema liep wel enige vertraging op. ‘Wij hadden zonder enig probleem de eerste klanten wel al op 15 april kunnen aansluiten maar we willen gewoon 100 procent zeker zijn dat het netwerk voldoet aan onze zeer hoge eisen.’, zegt Mike Dreisch, product marketing manager bij Casema.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats